(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqolada buyrak kasalliklarining kelib chiqish sabablarini oldini olishda sogʻlom turmush tarzining oʻrni va unga rioya qilish, buyrak kasalliklarini paydo boʻlish alomatlari va unga taʼsir etuvchi omillar koʼrsatib oʻtilgan. Buyrak еtishmovchiligi - buyrak faoliyatining pasayishi sindromi, toʻsatdan (oʻtkir) yoki sekin -asta (surunkali) roʻy beradigan buyrak kasalligi taxlil qilingan va inson organizmida buyrak kasalligining paydo bo’lish belgilari yoritilgan.