(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Orol dengizining qurishi Markaziy Osiyo mamlakatlari uchun eng katta ekologik va ijtimoiy-iqtisodiy muammolardan biri bo‘lib, u hududning atrof-muhitiga, aholining salomatligiga va iqtisodiyotiga jiddiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Ushbu maqolada Orol dengizi muammolarining asosiy sabablari va ularni bartaraf etish uchun qabul qilinayotgan usullar ko‘rib chiqilgan.