(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonning Surxondaryo viloyatida turizm infratuzilmasini rivojlantirish istiqbollarini o‘rganadi. Viloyat tarixiy, madaniy va tabiiy boyliklarga boy bo‘lib, u mahalliy va xalqaro sayyohlar uchun istiqbolli manzilga aylanadi. Biroq, mavjud turizm infratuzilmasi ko’plab muammolarga duch kelmoqda, jumladan transport vositalarining etishmasligi, joylashtirish xizmatlarining etarli emasligi va cheklangan marketing strategiyalari. Tadqiqotda turizm infratuzilmasining hozirgi holati va uning rivojlanish salohiyatini aniqlash uchun turli metodologiyalar, jumladan, tahliliy sharhlar, so‘rovlar va qiyosiy tahlillar qo‘llaniladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, Surxondaryoda turizmni barqaror rivojlantirish uchun transport aloqalarini yaxshilash, xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish, mahalliy madaniyatni targ‘ib qilish va mahalliy aholini jalb qilish muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola mintaqada turizm infratuzilmasi rivojlanish dinamikasini tushunishga yordam beradi va turizmni rejalashtirish va boshqarish bilan shug’ullanadigan manfaatdor tomonlar uchun tavsiyalar beradi.