(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada bozor iqtisodiyotining jamiyat va iqtisodiy tizimdagi roli chuqur tahlil qilinadi. Bozor faqatgina tovar va xizmatlar almashinuvi joyi sifatida emas, balki umumiy iqtisodiy rivojlanish, davlat boshqaruvi va ijtimoiy farovonlikni ta’minlashning asosi sifatida ko‘rib chiqiladi. Bozorning shakllari, uning iqtisodiyotdagi asosiy vazifalari, resurslarni samarali taqsimlash va raqobatni rivojlantirishdagi ahamiyati to‘g‘risida keng ma’lumotlar beriladi. Shuningdek, davlatning iqtisodiy jarayonlarga ta’siri va O‘zbekistonning bozor iqtisodiyoti yo‘nalishidagi taraqqiyoti haqida batafsil so‘z yuritiladi