(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Мақолада G.barbadense L. турининг туричи хилма-хилликларини ўзаро дурагайлаш натижасида олинган F5 ўсимликлари популяцияларининг қимматли-хўжалик белгиларига баҳо бериш бўйича маълумотлар келтирилади. Олинган натижаларга кўра, битта кўсакдаги пахта вазни билан тола узунлиги каби белгиларининг кўрсатгичлари бир-бирига параллел равишда ортиши кузатилади. Ўрганилган F5 ўсимликлари популяциялари орасидан ўзида бир қатор қимматли хўжалик белгиларини мужассамлаштирган ноёб манбаларни ажратиб олиш ва уларни амалий селекция жараёнларида фойдаланиш учун тавсия этилади.