(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Кунгабоқарнинг экилиб келинаётган навларга нисбатан янги навлари 20-25% гача қўшимча ҳосилдорликни таъминлайди.. Янги нав яратишнинг асосий усулларидан бири дурагайлашдир. Дурагайлаш асосида олинган янги авлоднинг иккинчи пуштидан якка танлаш йўли билан янги нав яратилган