(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mazkur maqola hajviy matn xususiyatlari, turlari va ularning chet tillarga tarjima qilish tamoyillariga xos ma’lumotlarni qamrab olgan. Hajviy matnlar tarjimasi murakkab jarayon bo’lib, avvalo matn xususiyatlari va uning stilistik qurulishini chuqur tahlil etishni talab etishi ochib berilgan. Shuningdek, kognitiv lingvistika qonuniyatlariga tayangan holda hajviy matnlar tahlil etilib, mazkur tahlil asosida tarjima tamoyillari belgilangan.