(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqolada yovvoyi holda o’sadigan dorivor o’simliklar tarkibidagi turli xil dorivor moddalar (asosan alkaloidlar) ni ekstraksion ajratib olishning trivial va zamonaviy farmatsevtikada qo’llaniladigan usullari so’nggi yillarda chop etilgan ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilingan. Xususan ikki fazali ekstraktsiya usulining boshqa ekstraktsiya usullaridan afzalligi tasdiqlangan.