(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqolada ingliz va o’zbek tillarining funksional uslublarining xususiyatlari, turli uslubdagi matnlarni idrok etishning murakkabligini aniqlash tahlil qilinadi. Har qanday tilda nutq uslubi yoki funktsional uslublar deb nomlanuvchi tizimlar mavjud. Uslublar har qanday tilning boyligi va rang-barangligini tashkil etadi. Ingliz va o’zbek tillarida asosiy uslublarni o’rganish tilni tushunishni jiddiy ravishda boyitadi va uni o’rganishda yordam beradi. Tilni o’rganish jarayonida matnlarni o’qish turli funktsional uslublar: so’zlashuv, badiiy, ilmiy, publisistik (ommabop), rasmiy uslublarga tegishli hisoblanadi.