(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Хорижий мамлакатларда инвестиция фаолиятини билвосита қўллаб-қувватлашда тижорат банклари кредитларидан фойдаланиш ананавий усул ҳисобланиб, тадбиркорларни молиявий ресурслар билан таъминлаш имконини беради. Давлат томонидан молиявий қўллаб-қувватлаш даражасида фермерларни кредитлаш амалга оширилади, кўплаб мамлакатларда уларнинг молиявий аҳволини барқарорлаштириш учун иқтисодиётнинг аграр соҳасини кредитлаш бўйича махсус дастурлар қабул қилинган.