(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola geodezik o’lchovlarning muhandislik inshootlari qurilishidagi ahamiyatini o’rganadi. Tadqiqot geodezik o’lchovlarning ahamiyati, qo’llaniladigan usullar va texnologiyalar, shuningdek, ularning muhandislik inshootlari qurilishidagi o’rni tahlil qilingan. Maqolada geodezik o’lchovlarning loyihalash, qurilish va ekspluatatsiya bosqichlaridagi ahamiyati ko’rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, geodezik o’lchovlar muhandislik inshootlarining sifati, xavfsizligi va barqarorligini ta’minlashda muhim rol o’ynaydi.